Takvimlerin Suçu Yok

   

      Ne çektik 2016'dan diye serzenişte bulunuyoruz yeni yılı karşılarken. Hem ülkemiz, hem de dünya için yıldızı pek parlak bir yıl olmadı 2016 evet. Ama Nasreddin Hoca misali 'Hırsızın hiç mi suçu yok'. 

           Kutupları şakur şukur eriten, kız çocuklarını evlilik kisvesi altında pazarlayan, savaşlar yaratan, ormanları katleden, cinsel istismarda bulunup yüz kızartan ama bir türlü vicdanı kızarmayan, hayvanlara eziyet edip bunu bir de sosyal medyada teşhir eden, minicik bebekleri sokağa terk eden, şiddet uygulayan, çocukları yapayalnız bırakan ,12 sayfadan ibaret takvim değil, biziz. Homo sapiens de insan de, dilin neye varıyorsa onu de. İnsanoğlu , insanlar sadece 2016'yı değil, milyonlarca yılı zehir etti. Şimdi oturup hep birlikte 2016'yı kötülüyoruz. Ancak, geminin adı değişti, içindeki yolcular hala aynı. Keşke kalbi pas ve kan tutmuşları eski yılda bıraksak. Belki kötüler için bir solucan deliği bulunur , belki o zaman kurtuluruz onlardan.

             Enseyi karartmak da yok tabii ki. Kötülükle savaşta iyilerin de sayısının az olmadığını unutmamak gerek. Çocukların eğitimine destek verenler, sokak hayvanlarına kucak açanlar, örselenen öğrencisinin elinden tutup kaldıran öğretmenler, canına dişine katıp çocukları için gece gündüz çalışan emekçiler,  kavga gördüğünde ayırmak için tam ortasına dalanlar, otobüste yaşlılara yer verenler, sabah günaydın diyenler, simitini paylaşanlar,  dert dinleyenler, umut verenler... İyi ki varsınız, bu dünya her şeye rağmen dönüyorsa, bu kadar günaha, kire, kana rağmen batmadıysa hep sizin yüzünüzden. 

                2017'nin gözünü çok korkuttuk sanırım. Ama korkmasın canım, kötümüzden çok iyimiz var. Elbette dünyayı daha iyi bir yer haline getireceğiz. Umudu, neşeyi, sevinci kaybetmeyeceğiz. Hep birlikte çok takvimler eskitelim inşallah. Mutlu seneler...

Görsel:https://tr.pinterest.com/pin/193162271496016823/

Yorumlar