Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım

   
   2015 hepimiz için zorlu bir sene oldu. 2016 'nın işinin kolay olmadığı açık elbette. Kimi zaman içimize aktı gözyaşlarımız kimi zaman da sarılıp birbirimize öyle ağladık. Her acıdan sonra , bu son olsun demeyi bildik, umudumuzu hiç kaybetmedik. Nefrete yenik düşmemenin , kutuplaşma denen o sevimsiz kelime oyununun tuzağına gelmemek demek olduğunu anladık.  Çocukların kıymetini ve onları ne kadar sevsek yetmeyeceğini fark ettik. Zaten bir çocuk sevmekle başlamadı mı her şey? 

          Dünya tüm derdiyle dönerken bir de şöhret budalalarının tatlı sarhoşluğuna kapıldık. Bir çok konuda fakirlik yaşayan güzel yurdumda , en tarz kadın zenginliği yaşandı. Evlillik programlarıyla Brezilya dizilerine şapka çıkarttırdık. Andy Warhol'u 'Herkes bir gün 15 dakikalığına meşhur olacak' sözü ile alkışladık. Saçmalamaya da ihtiyacımız var derken saçmalama bağımlısı olup çıktık .

            Acısıyla, tatlısıyla, ayıbıyla, gururuyla bir yılı daha uğurladık. Yeni sayfalara yeni hikayeler yazmaya hazırız artık. Hatalarımız da olacak elbette,  zaferlerimiz de. Ama en önemlisi umudu kaybetmeden, hoşgörüyü yitirmeden. 

Her gün bir yerden göçmek 
Ne iyi 

Her gün bir yere 
Konmak ne güzel 
Bulanmadan, donmadan 
Akmak ne hoş 

Dünle beraber 
Gitti cancağızım 

Ne kadar söz varsa 
Düne ait 
Şimdi yeni şeyler 
Söylemek lazım 


Mevlana Celaleddini Rumi



Görsel:http://awelltraveledwoman.tumblr.com/post/84419403526
    

Yorumlar

  1. İnşallah 2016 hepimiz için güzel geçer , şimdiden mutlu yıllar her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder