Pizzanın atası olarak da bilinen Focaccio (fokaça) yazın ferah ve pratik lezzet arayışında olanlar için ideal bir tat. Televizyonda bu aralar yemek kanallarında daha sık vakit geçiriyorum. Haliyle evde benden beş vakit yemek bekleyen iki tane gastronomi uzmanı var. Kendileri her yemeği beğenmediği gibi acımasız eleştirileriyle de meşhurlar.
Baharat aleminin en sükselisi biberiyenin başrolde olduğu bu lezzete de umarım burun kıvırmazlar. 24 Kitchen 'da bir kaç kere tarifine rastladım ama tarifini ne yazık ki yazmamıştım. Biberiyeli ekmek yapılacaktı bir kere çünkü inadım inattır. Ben de Mutfak Sırları sitesine başvurdum hemen. Ölçülerin aynısını birebir kullandım. Harika bir hamur elde ettim. Hatta bu hamur tarifini bundan sonraki pizzalarda da kullanabilirim. Üst malzeme olarak domates kullanmadım. Ama evde kurutulmuş domates olsaydı kesin denerdim.
Malzemeleri her an elinizin altında olan ürünler zaten. İşte listesi:
2 su bardağı+ 1 su bardağından bir parmak eksik un
1 su bardağı su (ben ılık su kullandım)
1 yemek kaşığı kuru aktif maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Mis gibi bir çay demleyin, yanına da mis kokulu bir domates kesin. Aman peynir eksik kalmasın, bir de yanına bu şirin İtalyan ekmeğini konuk edin. Esra'dan Dünya'ya Afiyet Olsun :)
Tarif kaynak: http://mutfaksirlari.com/biberiyeli-domatesli-italyan-ekmegi-foccacia.html
Deneyeceğim. Çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilTeşekkürler, hele ki yazın hafif bir atıştırmalık için ideal. Umarım beğenirsiniz :)
Sil