Battaniye Bahane



            Kışın evimi daha bir çok seviyorum.  İşten çıkar çıkmaz hemen kavuşmak, kıyıyı köşeyi toparlayıp,  huzur saatlerine dalmak istiyorum.  Güneşin sıcaklığından ve neşesinden mahrum kaldığım soğuk kış günlerini renklerle canlandırmak, kahveyle keyiflendirmek kalıyor bana da.  Hele ki bu ara bir battaniye örme sevdasına tutuldum ki.  Hemen bir projeyi bitirip yenisine başlamak derdindeyim.

              Tığ işi sevdasında yeni arayışlar,  yeni modeller peşindeyim bir yandan. Sabah erken saatlerde , önce evdeki sonra işteki mesaim başlıyor.  Haliyle zaman zaman benim de sabır kotam doluyor.  Kendim,  sadece kendim için bir şeyler yapmanın ne büyük bir ihtiyaç olduğunu son zamanlarda daha iyi anladım.  Çünkü çocuklar büyüdükçe , işler de büyüyor.  Anneye kalan zaman da git gide daralıyor.  Anneliğin duvarları dört yandan benliğimi kuşatmadan arada bir kendimi şımartmam lazım.

           Hem kendime zaman ayırmak hem de bir şeyler üretmek ne güzel bir yenilenmedir.  Bugün okulumda öğrencilerinin yaptığı lastik bileklikleri görünce çok mutlu oldum.  Kız,  erkek hep birlikte renkli lastikleri güzel parmaklarıyla öyle güzel işliyorlardı ki hepsine hayran kaldım. Hatta bana bile öğrettiler.

           Sizi mutlu eden şeylerin peşinden gidin. Güzel bir yürüyüş, bir el işi ya da bir kitap...  Hayatın sorumlulukları o kadar çok ki kaybolmamak için kendimizi unutmayalım.
           Ne de olsa, mutlu olmak için bahane çok :)

           

Yorumlar

  1. Şahane :)
    Bu bileklikler moda galiba, dün akşam ben de bir arkadaşımın kızının elinde gördüm yaparken. Rengarenk pek güzeller...
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar öyle yaratıcı ki, neler bulup bizi şaşırtıyorlar. Çok mutlu oluyorum bu hallerinden :))

      Sil
  2. Ben de bayılıyorum tığ işine ama benimkiler daha acemice oluyor, orasından burasından fazlalıklar eksiklikler filan:) Sizinki harika olmuş, ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim Banu, inan benim de bir sürü hatam oluyor. Hele ziyan ettiğim ipler, ah ah . Ama örgü aşkı başka bir şey, ördükçe öresi geliyor insanın :))

      Sil

Yorum Gönder