Robin Williams Aramızdan Ayrıldı


     İlk gençliğimin unutulmaz filmlerinin baş kahramanının ölüm haberini almakla başladı bugünüm. Ölü  Ozanlar Derneği'nin idealist öğretmeni Robin Williams aramızdan ayrıldı. 2009 yılında geçirdiği kalp ameliyatından bu yana depresyon tedavisi gören Robin Williams uzun süredir depresyon tedavisi görüyordu. Ölüm sebebinin intihar olma ihtimali üzerine duruluyor. İnanmak istemiyor insan, bu denli mutlu gülen ve gülümseten birinin bu denli ağır acılar yaşıyor olmasını. Ama hayatın bu gerçekliğini zaman zaman hangimiz yaşamıyoruz ki?

         İlk olarak Günaydın Vietnem'la tanışmıştım Robin Williams'la. Savaşın ortasında bile iyimserliği elden bırakmamayı öğremişti. Ölü Ozanlar Derneği ise sadece bir film değil, hayat rehberiydi. Güvendi, sevgiydi, özgürlüktü. Ergenlik denizinde benim için  adeta bir pusulaydı. Hele Kuş Kafesi, marjinal karakterlerin bir araya geldiği filmde aile olmak kavramı ne güzel işleniyordu.

           Can Dostum, Aşkın Gücü, Patch Adams, Balıkçı Kral unutamadıklarımdandır. Filmleri unutursunuz, ama hissettirdiği duyguları asla. Gençliğimin kılavuz filmlerini ve hissettirdiklerini nasıl  unutabilirim.
           

         
          Ölü Ozanlar Derneği, 11 Ağustos 2014'te öğretmenini kaybetti. Ama hissettirdiklerini kaybetmemek umuduyla...


Yorumlar

Yorum Gönder