RUHUMA DOKUNAN ÖĞRETMENLER

      Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. (Platon)


          Öğrencilik hayatımda nice öğretmenlerim oldu . Kimisinin yanağındaki gamze bile aklımdayken kimisi bulut olmuş, uçmuş gitmiş aklımdan  ya da ben hatırlamak istememişim .
            Dağılan saçlarımı özenle örüp benden şefkatini esirgemeyen 3. sınıf öğretmenim Nermin Güzel, yüzlerce kişinin önünde beni sahneye çıkaran ve cesaretimin ilk temellerini atan Emine Yaşar öğretmenim, ortaokulda komposizyonlarıma alkış tutturan ve yazma aşkına düşüren Türkçe öğretmenim  Güngör Çatalyürek, güler yüzü ve tatlı bakışlarıyla içimi ısıtan Vatandaşlık dersi öğretmenim Nermin Ulusoy....Ve niceleri. 
        İyi ki hayatıma girmişler, iyi ki kendilerinden bir parça bırakmışlar. Cesareti, dürüstlüğü, yaratıcılığı, zarifliği, çalışkanlığı , merhameti tüm bu özelliklerini öğrencileriyle cömertçe kullanan tüm öğretmenlerim; önünüzde saygıyla eğiliyorum.  Hayatımda emeği geçen  öğretmenlerimin ve öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Günü kutlu olsun..
         Bu kutsal mesleğin kıymetinin gün geçtikçe anlaşılması dileğiyle.



Yorumlar