CİCİ DRACULA



                Vampirler sardı dört bir yanımı. Gençlik temalı vampir filmlerinden size de benim gibi bıkkınlık geldiyse bu sezon kanınızı kaynatacak görkemli bir Dracula filminin habercisi olmak isterim. NBC ekranlarının tazecik dizisi 'Dracula' kan emicilere bambaşka bir bakış açısı getirmiş. Kostümler, hikaye, heyecan her şey yerli yerinde bir yapım. Ve Tudors dizisinin iflah olmaz VIII. Henry'si Jonathan Rhys Meyers tek kelimeyle göz kamaştırıyor. Dracula karakterine öyle farklı bir karakter giydirilmiş ki, milletin kanını emerken insanın 'Ye annem, ye gülüm' diyesi geliyor. Kendisi gayet cici bir Dracula.   
            Bu arada dizide bir tanıdık yüz de Merlin dizisinden gudubet Morgana karakteriyle tanıdığımız Katie McGrath. Civciv sarısı saçlarıyla ortalıklarda bilmiş bilmiş dolanmaya devam ediyor yine. 

            Kısaca konusuna gelirsek;Dracula 1881'de tekrar can bulur. Ama buna vesile olan yine ünlü ve şaşırtıcı  bir isimdir. Spoiler vermek gibi olmasın yani. Londra sosyetesine Alexandre Grayson ismiyle yıldırım gibi düşer. Ejderha tarikatına karşı intikam yeminini yerine getirmektir amacı. Asıl parlak nokta ise; gerçek vampirin ve kan emicilerin kimler olduğu. İnsanların emeklerini, yaşamlarını sömüren acımasız kesim mi, yoksa Dracula mı? Çağımızda da kan emici tabirini sadece sivrisinekler için kullanmadığımızı da hatırlatırım.


             Malum, orjinallik en büyük değerimiz oldu günümüzde.  En yaratıcı olan, olayları en iyi ters köşeye yatırabilenler adından bahsettirip , başarı merdivenlerini tırmanıyor. Bu yapım bana göre orjinalliği yakalamıştır. Aynı zamanda Dracula'da inceden bir kalp sızısı , aşk yarası işlenir. Dizi bu konuda da başarıyı sağlamış. 


        Ancak 1922'den bu yana çekilen tüm Dracula filmleri, dizileri bir yana Francis Ford Coppola'nın Dracula filmi gerek oyuncu kadrosu gerek hikayenin iç sızısıyla beni hep derinden etkilemiştir. Zaten Gary Oldman'ın karizmatik Kont betimlemesine kim burun kıvırabilir ki? Ağlak gözlü Winona Ryder'a bile tahammül etmiştik Oldman sayesinde.
              

                 Tıfıl vampirlerin modasının geçtiğini büyük bir mutlulukla verir, aman sarımsağı evinizden eksik etmeyin derim. İyi seyirler:)



Yorumlar