YAZ GÜNDÖNÜMÜNÜZ MUTLU OLSUN

         Bu sabah uyandığımda aklımda uçsuz bucaksız tatil hayalleriyle oflanıp puflanıyordum ki, hatırladım. Bugün 21 Haziran. Yani yaz Gündönümü  Biz yılın en uzun gününü Güney Yarımkürelilere hava ata ata kutlayabiliriz demek oluyor bugün. Malum bugün kendileri en kısa günü yaşayacaklar. Kutlama demişken, benim için ilk kutlama sabahın 06.00'sında uyanarak başladı zaten. Evi toparla, işe hazırlan, azıcık da bilgisayar başında sakin vakit geçir derken eminim en uzun gün bile bugün bana yetmeyecek.
        Google amca, sağolsun henüz tatile çıkmamış olan Kuzey Yarımküreliler için bu lolipop kıvamında doodle'ı hazırlamış. Tamam çok güzel olmuş, Cristoph Niemann'ın ellerine sağlık ama haftanın son iş gününde yapılacak iş mi bu???
       Şimdi gel de kafayı topla. Hadi kafayı topla, kendini nasıl toplayacaksın. Güneş kremlerim, mayom ve şıpıdak terliğim bir köşede öyle mahsun , boynu bükük beklemez mi? Elbet biz de pılıyı pırtıyı toplacağız  ancaaak, azıcık daha beklemek lazım. Nereye mi? Kuzey Yarımküre'de bir yerlere:) Malum bu yaz Güzey Yarımküre biraz serin olacak diyorlar. Şimdiden kazak örmeye başlamışlar bile.
          Google, komşu Yarımküre'nin Kış Gündönümünü unutmamış. Cristoph Niemann küre ayrımı yapmamış, onlara da bir doodle hazırlamış. 
       E o zaman, Güneylilere kolay gelsin, bizimkilere de iyi tatiller:)) Yaz Gündönümünüz, deniz kenarında geçmese de her gününüz gönül kenarında geçsin:))
      
         

Yorumlar

  1. Konuyu görünce, aaa.. evet bugün 21 Haziran, dedim. :)
    Görseller çok şirin cidden.
    Tatil bende istiyorum. :) Veren olur mu ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah nerede vah nerede bir bulabilsem ah nerede:)))

      Sil
  2. Var mı yaz gibi efem, ifil ifil mevsim ohhh :) Durdurmadır, karpuzdur, kavundur, kirazdır, tadından yenmez bir mevsimdir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karpuuuuz bal diye yerken bağırasım geldi Bolat:)) Oooh, essin bakalım akşam meltemi şöööyle ifil ifil:))

      Sil

Yorum Gönder