MUTLU NİSAN

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 92. kez kutladık. Ne zor zamanlardan geçtiğini ülkemizin düşünürsek Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920  hepimiz için bir dönüm noktası niteliğinde. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan etti bu günü. İlelebet payidar kalmasını dilediğimiz Cumhuriyetimizi şen çocuklarımızla çok seneler kutlayacağız inşallah.
  Derken, bakalım Akın hanesinde nasıl kutlandı bu en sevinçli en mutlu gün. Malum bizim ev iki öğretmen ve iki öğrenciden oluşuyor. Sabah erken saatlerde ben ve eşim okullarımızdaki görevlerimizin başındaydık. Daha sonra hoop Orhun'un okulundaki şenliklere katıldık. Şarkılı , türkülü dinlencelerden, eğlencelerden sonra saat 14.00'de Ege'nin Nar Taneleri Kreşindeki gösterisine katılmaya sıra gelmişti. Güzel kreşimizin güzel idareci ve öğretmenleri o kadar güzel bir gösteri hazırlamıştı ki gurur duyduk minik meleklerimizle.
    Gösteriden önce Ege Bey'de bir sanatçı kaprisi başlamasın mı? Geçen sene ki 23 Nisan gösterilerinde de aynısını yapmıştı. Vay efendim eve gidecekmiş, sahne istemezmiş. Yaklaşık yarım saatlik dil dökme operasyonundan sonra Ege kaprislerinden vazgeçmeye karar verdi.





     Gösteriden sonra miniklerin sergisini gezdik. Ne yaratıcı, ne güzel işler çıkarmışlar. Nar Taneleri ailesine sonsuz teşekkür ederim bu arada çocuklarıma kattıkları ve katacakları için. İşte bir bayramı daha geride bıraktık. Atatürk'ümüzden emanet aldığımız bu vatanın kıymetini bu güzel bayramla çocuklarımıza bir kez daha anlatmaya çalıştık. Öyle ki Ege artık 23 Nisan demek yerine Mutlu Nisan demeyi tercih ediyor.E daha ne olsun;)

Orhunum Egem


oğlumun sınıfı robot yapmış yaa


Bayıldım ben bu balıklara



Arzu Öğretmenimiz


Yorumlar

  1. geriye kalan güzel anılar oluyor hep, ne güzel geçirmişsiniz siz de 23 nisan ı... acayip benziyorlar birbirlerine çocuklar bu arada :) 23 nisanlarını geç de olsa kutluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz, çok 23 nisanlar hep böyle pamuk şekeri tadında olsun dilerim:))

      Sil
  2. ah kıyamam sahne korkusu yaşadınız demek ki.ne kadar şirin olmuşlar hepsi.ye bitir annesi.maşallah yakışıklı kuzucuklara.küçük eller ne güzel şeyler yapmış.robota bittim.ay o puantiyeli kıyafetlere de bittim ben....

    kocaman sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz smilenam, puantiyeli kızları görünce aklıma ilk sen geldin inan. Kelebek gibi olmuş minnoşlar:)))

      Sil
  3. Orhun'a, Ege'ye ve tüm çocuklarımıza maşallah, bayramı en güzel şekilde kutlamışsınız ne güzel. Tekrar bayrımımız kutlu olsun. Eşim şu anda Samsun'da ev aramakla meşgul, İlkadım ve Atakum arasında mekik dokuyor, hem kreşe hem işe yakın bir ev aramakla meşgul, yakında İzmir'den size komşu geliyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel Fadişcim, bekliyorum. Samsun bu aralar pek canlı pek bir hareketli. Ben İlkadım'dayım. Umarım işlerinizi en kısa zamanda yola koyarsınız. Yardıma her an hazırım tatlım, kolaylıklar dilerim..

      Sil
  4. 23 nisanı çok güzel kutlamışsınız... çocukların heyecanını paylaşmanın ayrı bir güzelliği var.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eğlendik gerçekten, yaşasın 23 Nisan:)))

      Sil
  5. Nasıl mutlular, nasılda güzel ve güleryüzlüler :) 23 nisanlarımızı hep kutlamak dileklerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atamızdan armağan bu günü çocuklar sayesinde çok daha güzel kutluyoruz Aslı, onlar çoğu büyükten daha bilinçli bu konuda...

      Sil
  6. Tüm çocukların ve içindeki çocuğu yaşatanların 23. Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Sergiyi ve gösteriyi hazırlayan öğretmenlerin ellerine, yüreğine sağlık, bu gösteri için en kıymetli oyun zamanlarını buna ayıran miniklerimize ise kocaman alkış...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder