KİTAPLARIM, KAHVEM , MENEKŞEM


  Geçenlerde bir kitapçı çıkartması yaptım. Uzun zamandır okumak istediğim kitaplarla buluşmak bahane aslında. Benim asıl derdim kitap evinin huzur dolu sessizliği, düzeni, sihirli kokusu. Aradığım kitaplarıma kavuşurken, nasıl okuyacağımı da hayal ederim ben. Mesela, kahvem olacak, ev sessiz olacak, cam kenarında menekşem de bana bakıyor olacak. Tabii bunları tek seferde yakalamam iki çocuklu ve çalışan anne olan ben için biraz zor. Ama yakaladığım kadar hayali hemen sizlerle paylaşmak istedim. Gelelim kitap avıma; ilk sırada Küçük Mucizeler Dükkanı var. Başlar başlamaz sardı beni öyküsü. Malum kadın dayanışması ve gücüne ezelden inananlardanım. Daha Sonra Buket Uzuner'den Su- Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları geliyor. Üçlememin son kahramanı ise Charles Dickens'tan A Tale Of Two Cities. Uzun zamandır ilgilenmediğim  İngilizce'mi daha fazla küstürmemek adına.
   Şimdilik bana müsaade.Malum; kitaplarım, kahvem ve menekşem ihmale gelmez....

Yorumlar

  1. A Tale Of Two Cities, reading dersinde okumuştuk:) Kullanmaya kullanmaya eser kalmadı İngilizce'den, ne yapsam ben de mi alıp tekrar okusam???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar tekrar o kadar iyi kitana, çok nankör bu ingilizce ara vermeye gelmiyor gerçekten...

      Sil
  2. Harika bir üçleme olmuş, iyi okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arada bir rastlıyorum fadiş bu üçlemelere, tabii benimkiler izin verdikçe :)))

      Sil
  3. kahve de , kitaplar da , menekşe de harika görünüyorlar keyfiniz bol olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Bende o keyiften mahrum kalmak istemiyorum.Ama kalmak zorundayım.Buarada küçük mucizeler dükkanını çok merak ediyorum.Fırsat bulursam mutlaka okuycam
    İyi keyifler
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevdim küçük mucizeler kitabını. Tavsiye ediyorum ben de, su gibi akıp gidiyor:)

      Sil
  5. Küçük mucizeler dükkanı çok rahat okunan hoş bir kitap. Ben de yeni bitirdim. Kahve , kitap, çiçek üçlüsü benimde büyük keyfim. Umarım daha sık yaşarsın bu keyfi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Füsun , bu keyife kim hayır diyebilir gerçekten de. Son zmanlarda okuduğum en akıcı kitaptı küçük mucizeler, elimdeki kitaplar bitsin sırada ikincisi var:)

      Sil
  6. Keyifli okumalar, yolculuklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh evet harika bir yolculuk gerçekten kitap okumak, macera dolu hem de;) Şimdi Su romanına geçtim, ne yolculuk ne aksiyon sorma gitsin;))

      Sil
  7. Sevgili Esra, "Küçük Mucizeler Dükkanı" ve devamı gibi olan "Bir Yumak Mutluluk" elimden bırakmak istemediğim kadar sürükleyici ve rahat okunan kitaplar.Şimdi 3. sünü alıp okumaya niyetliyim, ama Kathryn Stockett'ın Duyguların Rengi kitabını bitirince:)) Buket Uzuner'in de "İki yeşil Su Samuru" ile "Kumral Ada Mavi Tuna" kitapları süperdir. Bir de naçizane bir önerim olacak, bunlar gibi sürükleyici anlatımı olan Maevy Binchy'nin kitapları da şahane, mutlaka okumanı tavsiye ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya, önerilerin için teşekkürler. Bir Yumak Mutluluk kitabını Su bittikten sonra hemen almak istiyorum. Duyguların Rengi de kadın hikayelerinin en cesur anlatımlarındandı bana göre. Diğerlerini de listeme alıyorum. Kitapla, sevgiyle...

      Sil

Yorum Gönder