ZİLLER KİMİN İÇİN ÇALIYOR

         19 Eylül 2011 itibariyle etrafımızı yine sabah telaşı saracak. Servisler yolları dolduracak, sonbahar yağmurlarıyla miniklerin rengarenk şemsiyeleri yolları telaşla saracak. Sabah  saatlerinde kızarmış ekmek kokularına çay kaşıklarının ince belliyle olan nazlı dansı  eşlik edecek. . Apartmanlarda telaşlı annelerin topuk sesleri çınlayacak.  Ahmet'in silgisi , Ece'nin boyaları  aranacak. Okul kapısında anneler babalar gururla bakacak sırt çantası omzunda dünyayı keşfe beşleyen minik kaşiflerine.
         Anneler işe giderken akşam yemeğini planlayacak, cüzdanlarındaki fotoğraflarına bakacak minik  kalplerinin, o an yükü hafifleyecek. Akşam beklenecek dört gözle kutsal bir ayine katılmak istercesine herkes evdeki yerini tek tek alacak. Herkes kendi dünyasında yaşasa da, bir arada olmanın sonsuz tadına varılacak.
        Okul zili sadece çocuklar için çalmıyor. Onları okula hazırlayan, yemekleri, kıyafetleri , ödevleri için çabalayan aileleri için de çalıyor. Zamanın bu zorlu ama keyifli döngüsünde tüm anne babalara başarılar....

Yorumlar