ANNELER VE OĞULLARI

Herkes kadınlar için daha iyi bir dünyadan bahsediyor. Kadınlara uygulanan fiziksel ve duygusal şiddet, erken evlilik ve doğumlar, iş yerinde cinsiyet ayrımcılığı, sosyal güvencesiz çalışma ortamları, kadın ticareti ve daha bir çok başlık kadınların ortak şikayetleri. Bu durumlara maruz kalsın ya da kalmasın bütün kadınlar hemcinslerine yapılan zorbalıklardan şikayetçi. Tabi ki vicdanı olan her erkek de. Peki bu kadar kötülüğü kadınlara kim yapıyor? Erkekler mi? Aslında hayır. Kadınlar tarafından yetiştirilen erkeklerin yönettiği dünyada oluyor bütün bunlar. Hiç bir anne oğlunun gaddar olmasını istemez. Ancak, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada erkek gücün sembolü olmuştur. Ancak kültürel olarak erkeğe yönetme, kontrol etme yetkisi de verilmiştir. Anneler oğullarını yetiştirirken vicdandan uzak yetiştiriyor çoğu zaman. Onun duygusal ve başarısız olmasından korkuyor. Anneler oğullarına yemek yapmayı öğretmiyor, evlenince karısı yapar. Ütü kadın işidir zaten, oğlan TV'de maç izlesin. Sofrayı ablası kursun. Yatağını annesi toplasın, o kahvaltı sofrasında iki dilim tost daha götürsün. Okulda kopyayı önde oturan kız versin. .... ve daha binlercesi.
Kadınlara karşı vicdan bilinci oluşmayan erkekleri yine biz kadınlar yaratıyoruz. Anneler de erkekleri eleştiriyor. Hayatı eşleriyle birlikte kucaklayamadıklarından, takdir edilmeyişlerinden yakınıp duruyorlar. Ama geleceğe bir mum yakmıyorlar.
Kadının ve erkeğin bir elmanın iki yarısı olduğunu unutmadan vicdanlı aslanlar yetiştirmek, bir kadının en güzel eseri olsa gerek...

Yorumlar