Mükemmel Anne De Mükemmel Çocuk Da Yok Bu Dünyada

     
       Annelik size başkalarının çocuklarını yargılama hakkını vermez . Siz kendi çocuğunuzu acımasızca başkalarının yanında eleştiriyorsunuz diye de böyle bir hakka sahip olamazsınız. Anne olduktan sonra haliyle çocuk psikolojisine ilgi duyulması, araştırılması çok normal bir durumdur. Ancak ;ahkam kesecek, teşhis koyacak yetmedi tedavi önerecek kadar da uçmamak lazım.  İnsanlar birbirinden yardım isteyebilir, yol gösterilmesine ihtiyaç duyabilir.  Ama ortada sizin engin tecrübelerinize ihtiyaç duyan bir anne yoksa lütfen fikrinizi kendinize saklayın.

      Ayrıca karşınızdaki insanın da bir anne olduğunu ve duyguları incindiğinde çok hoş bir ortam olmayacağını da unutmamanız gerekir. Yani,   annelik bilirkişi olmak demek değildir.  Her anne kendi çocuğunun bilir kişisi olduğunu iddia eder ama o bile değildir. Sanırım sihirli kelime saygı. Çocuğa , anneliğe,  hayata saygı.  Herkesin kendine özgü bir ebeveynlik yorumu olduğunu da unutmamak bir de .

       Anne olmakla  , öğreten bayan olmak arasında ince bir çizgi var aslında. Yani coşup, kendi yavruma yetiyorsam alayına da yeterim diye ortalığa düşmek pek sağlıklı bir ruh sağlığına alamet değil bana göre.  Sabah programlarındaki brokoli çorbası tarifi verir gibi çocuk gelişim tarifi  veren uzmanların da gazına geliyor olabilirler belki de.

      Mükemmel anne de mükemmel çocuk da yok bu dünyada. Ama sürekli bir kasılma hali neden?    Empati kelimesininin git gide daha az kullanıldığı, insanların bilgiçlik konusunda uzman olduğu bir annelik kuşağının ortasında hissediyorum kendimi. Bilgi en kıymetli şey hayatta ama öğrenmeden bilmek fena çok fena.    
       Günün sözü Sokrates 'ten gelsin o zaman "Tek bir şey biliyorum o da hiç bir şey bilmediğimdir "

          Sevgiyle kalın...

Yorumlar

  1. Ağzına sağlık :)
    Ne de güzel anlatmışsın mevzuyu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, hepimizin hassas noktasına değinmek istedim . Sevgiler :))

      Sil

Yorum Gönder