ÇOCUKLARDA DİKKAT ARTTIRICI FAALİYETLER

       Yaz tatiline az bir zaman kaldı. Ancak aileler , tatilde çocuklarının ders çalışmamasından, bildiklerini unutmasından , tekrar yapmamasından şikayet edip dururlar. Yoğun bir ders yılının ardından , oynamak, eğlenmek, keşfetmek elbette çocukların hakkı. Ancak aileler çocuklarını eğlendirerek de yeni eğitim yılına hazırlayabilirler. Tatilin amacı çocukların dinlenmesi ve yeni eğitim-öğretim yılına daha hazır başlamasıdır. Yaz tatili boyunca çocuklara verilebilecek en güzel kazanım, dikkat arttırıcı çalışmalardır. Eğlenerek, keşfederek bu çalışmaları çocuklar  uyguladıklarında önümüzdeki seneye hem daha hazır olacak hem de gelişimlerini hızlandıracaklardır.


     1. Satranç: Dünyanın en eski  oyunlarından olan satranç , görsel algının dikkatli kullanılmasını sağlıyor. Yaptığı hamlenin sonucunu yaşama, düşünerek adım atma, rakibinin yerine de düşünmeye çalışma gibi bir çok kazanım sağlayan bu oyun çocuklar ve gençler arasında da oldukça popüler.


     2. Yoyo: En zevkli dikkat geliştirici oyunlardan biri. Son zamanlarda dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olan çocuklara da önerilen yoyo çocukların olaylara  odaklanmasını kolaylaştırıyor. Tabii zevkli vakit geçirmeleri nin yanısıra küçük motor kasların gelişimine de yardımcı oluyor.


    3. Spor: Yaz tatilinde çocuklar için kaçırılmaz bir fırsat da spor faaliyetleri. Oyunun kurallarını öğrenirken attığı her adımı düşünen çocuk sporcu disiplinine de sahip olacaktır. Ayrıca fiziksel gelişimin yanı sıra zihinsel, sosyal faaliyetleri de gelişecektir.


    4. Beslenme: Sağlıksız beslenen çocuklarda konsantrasyon bozukluğu daha sık görülmektedir. Hamur işi ve gazlı içecekler yerine anne babalar doğal ve daha az rafine ürünleri tercih etmelidir. Vücudumuza ne kadar iyi bakarsak bize o kadar iyi performans sağlar. Özellikle Omega 3'ten zengin balık, ceviz , fındı tüketiminin arttırılması uzmanlar tarafından da öneriliyor. Kuru meyveler uzun süre tokluk hissi sağlarken vücudun şeker ihtiyacını da karşılıyor. Anne babalar , atıştırmalık olarak kuru  meyveler ve kuru yemişleri çocuklarına alabilir. Aile sağlığı açısından da olumlu bir hamle yapmış olurlar.


   5. Uyku: Uyku düzeninin yaz tatilinde sekteye uğradığı bir gerçek. Çocuklar daha geç saatlerde yatıp, geç saatlerde kalkmaya başlarlar tatil boyunca. Gece yarısından sonra uykuya dalan çocuk, yeterince büyüme hormonu salgılayamaz. Vücudunun gerçek ihtiyacı olan uyku saatini kaçırmasına izin vermeyin. 3 ay boyunca edindiği bu olumsuz alışkanlık, okul döneminde de işleri zorlaştıracaktır. 

Yorumlar

  1. ımmmmmmmmmmm cok tesekkurler spor post

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, güzel kelebek:)))

    YanıtlaSil
  3. yazılarınız çok hoş ve bilgilendirici kaleminize sağlık bana da beklerim:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder