Patatesleri fırında közleyerek başlıyoruz. Yatay olarak kapak kesiyoruz orta boylu patateslere.
Daha sonra içlerini kaşıkla boşaltıyoruz. İç malzemesinden de ister farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
İçini sıvıyağ ile yağlıyoruz.
Çedar paynir veya kaşar peynir ile doldurma işlemine başlıyoruz. İsterseniz pastırma, sucuk ekleyebilirisiniz.
Son detaylara geçiyoruz. Yumurtayı da içine kırdıktan sonra tuz ve karabiberle tatlandırmasak olmaz tabii.
Zevkinizi konuşturma zamanı. Son olarak da üzerine peynir, yeşil soğan, pastırma ilave ederek manzarayı güzelleştiriyoruz.
Ve soframızda yine farklı ve tatlı bir tarif daha yerini almış oldu. Hafta sonu kahvaltılarında, canınız pratik ve lezzetli bir şeyler çektiğinde yumurtalı patates dolmasını yapabilirsiniz. Hem vitaminli hem eğlenceli. Üstelik yemek yapmaya yeni başlayanlar bile kolaylıkla yapabilir, gönülleri fethedebilir.
Çok güzel! Yumurtayı hiç sevmem ama denemek istedim:)
YanıtlaSilPatatesin hatırına yumurtayı kırmak olmaz artık Sezer:))
SilKumpir tarzı gibi duruyor ama değil gibi. :)
YanıtlaSilDenemek lazım. Teşekkürler. :)
Evet Hayalperest, kumpirin halasının kızı da diyebiliriz:)) Afiyet olsun..
SilSon aşamada yine fırına veriliyor, değil mi?
YanıtlaSilEvet Bahar, ben yazmayı unutmuşum. İyi ki hatırlattın. Yumurta pişene kadar fırında misafir ediyoruz muhteşem ikiliyi:))
SilSüpermişşş:)!
YanıtlaSilÇok eğlenceli değil mi:))
SilVücut geliştirme ile ilgilenenler için de birebir protein deposu bir yiyicek.
YanıtlaSilTeşekkürler.
Kesinlikle yumurta herkes için en faydalı besin
SilMutlaka denenmeli :)
YanıtlaSilHafta sonu kahvaltısında deneyeceğim ben de, afiyet olsun:))
SilHarikaaa..yumurtalı pastatesi çok severim ..böylesini denemedim hiç ..denemeliyim :)
YanıtlaSilhttp://loveandsmile.wordpress.com/
tek kelimeyle süper... ilk defa görüyorum böylesini.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, denemek lazım, sevgiler:))
YanıtlaSil