FELSEFE OKULUM ANNELİK


    Anne olma macerasıyla her kadının önünde Annelik Felsefe Okulu'nun da kapıları sonuna kadar açılır. Bu kapıdan girdiğiniz andan itibaren artık hiç bir şey eskisi gibi değildir. Anne olmadan önceki  doğrularınızı, kurallarınızı, prensiplerinizi tüm sınırlarınızı rafa kaldırma vakti gelmiştir artık. Bu okul öyle dersler verir, öyle sınavlardan geçirir ki sizi farkında bile olmazsınız. Ancak tüm annelerin ortak amacı sınavları atlatıp bir üst sınıfa geçebilmektir. Ve bu okulda tatil yoktur, takdir, teşekkür yoktur. Bazı sınavların ise telafi hiç yoktur. 
     Her anne kendi alanında bir akım yaratır. Kimi Hümanizme yatkındır, kimi rasyonalizme. Bazısı pragmatisttir, bazıları da septiktir. Ancak felsefi akımlarla anneliği kısıtlamak doğru olmaz esasen. Tüm felsefi unsurlar kadının elinde bir sihirli değnektir. Karşılaştığı durumlar karşısında doğru olanı kullanmayı bilmeli. 
      Yeni öğretilere de açık olmalı. Ben bunu asla yapmam, Asla bu şekilde düşünmem diye sınırlar çizmemeli henüz başına gelmemiş olaylara. Bu okulda ilk kural sınırlarımızdan kurtulmak gerek olduğunu da unutmayalım. Aksi takdirde, çizdiğimiz o sert çizgiler zamanla çocuğumuzla ve çevremizle aramıza kalın duvarlar örer. 

    
   Felsefe okulunun birden fazla öğretmeni vardır. Aşk, zaman, sabır, umut ve herşey üstünde saf bilgi halindeki çocuk. Bu arada, her çocuk için ayrı Annelik Felsefe Okulu kaydı yapılmaktadır. Kardeşlerin apayrı dünyalar olduğunu göze aldığınızda birine uygun olan akım, diğerine uygun olmayabilir. 
      
        Felsefe okulunun temel taşında sevgi ve bilgelik yazar. *"Phileo"=sevgi "sophia"=bilgi veya bilmek kelimelerinden türemiştir. Philosophia=bilgelik arayışı, bilgiyi sevmek, bilgi severlik, araştırmak ve peşinde koşmak anlamlarına gelmektedir. Filozof da bilgeliğe ulaşmaya çalışan kişidir. Herşeyi bilen insan olamayacağı gibi herşeyi bilen anne de olamaz. Annelik bilgi kaynağımızı sevmek yada sevgi kaynağımıza bilgelikle yaklaşabilmektir.  
       Bilgi ve aşk tüm filozof annelerimizin üzerinde olsun:)

*Tanım kaynak: Wikipedia

Yorumlar

  1. dünyanın en güzel mesleği annelik :)
    Allah bana da nasip etsin inş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelik üzerine ne saöylense ne yazılsa az gelir gerçekten. Herşey gönlünce olsun Mervecim:)

      Sil
  2. ben nasıl bır anne olacağım acaba:) Allah herkese nasıp etsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çılgın, çok tatlı ve çok keyifli bir anne olacaksın Biricit, eminim:))

      Sil

Yorum Gönder