Erteleme Hastalığım

     Blog yazmak bana kendimi her zaman iyi hissettirir. Gel gör ki tembel teneke oldum çıktım son zamanlarda. Suçu instagrama ya da hayatın temposuna atmayacağım. En sevmediğim huyum olan erteleme hevesim beni benden alıyor. Dur kahvemi içeyim, çarşıya gidip geleyim sonra yazarım, yok başım ağrıdı yok elektrikler kesildi hocam. Bu ve bunun gibi nice ipe sapa gelmez ertelemeler yapan Esra'dan çok şikayetçiyim. Neyse günah çıkarttım şimdi ne var ne yok anlatmayım size. 
        Yaz tatili deniz, kum ve biraz da bronzluktur benim için. Denize ayağım girmeden, iyot kokusunu içime çekmeden yazı yaşayamam. Tabii Karadeniz 'de hava her zaman süt liman olmadığından ve iki ergen çocuklu bir ana olduğumdan çıkartabildiğim kadar çıkartıyorum tadını.

           Sosyal medya, plaj fotoğraflarından geçilmiyor haliyle. Yokluğumu affettirmek için size Bafra Kızılırmak Kuş Cenneti manzaraları getirdim. Burayı çok seviyorum. Ayrı bir gezegen benim için. Sessiz ve derin. Balıkçıllar, leylekler en sık rastladığım kuşlar oldu bu sefer. Burayı sevmemin asıl sebebi kuşlardan ziyade doğası. Belli bir noktaya kadar otomobile izin var. Otobüs, golf arabaları isterseniz bisikletle deltayı gezebilirsiniz. Her köşesi ayrı bir detay olan Kuş Cenneti fotoğraf tutkunları için de bulunmaz bir fırsat. Ben amatörce çektim, umarım beğenirsiniz.



        Issız ağaçlar, uçsuz bucaksız tabiat, kuş sesleri bana ilaç gibi gelir her seferinde. Kuşlardan pek anlamam ama tabiatın içinde bir yaprak, bir saz tanesi gibi hissetmek bana iyi hissettiriyor işte onu biliyorum.
      Sinop'a iki günlük bir gezi yaptık bir de. Sinop'un denizi, insanı, dokusu çok başkadır. Cevizli mantısını da unutmayalım tabii. Sinop Cezaevi'ni de gezme fırsatı bulduk. Ne çok acı, ne çok keder saklı duvarlarında. Hele Sabahattin Ali'nin şiirleriyle can bulmuş eserler de sürekli çalıyordu ya, çok etkileyiciydi.


         Gezmeler şimdilik bu kadar. İzlemelerde ise harika önerilerim var. Henüz izlemediyseniz Orange Is The New Black ile mutlaka tanışın. Bu sezon final yaptı. Yedi sezonun ardından göz yaşlarıyla uğurladım cesur kadınları. Sistem eleştirisini gözüne gözüne yapan harika bir dizi. Hem ağlamalı hem gülmeli.


     Diğer dizim ise Lucifer. Önce korkarım falan sandım ama çok sevdim Lucifer'ı, içimizden biri sanki. Tövbe Rabbim. Eğlencelik, aksiyonlu romantik dizi sevenlere öneririm.
        İki sütlü bir sade haydi bana müsade, yakında görüşmek dileğiyle :)

Yorumlar

  1. Ertelemeyin, yazın lütfen :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Moral verdiniz. Yazalım, güzelleşelim 😃😃

      Sil
  2. Ay döndün, ne güzel! Yaz mutlaka, hepimize iyi geliyor. Sana söylüyorum da benim de sırada bekleyen o kadar çok yazı var ki! Tembellik bende de var ne yazık ki:(
    Doğanın iyi gelmediği insan var mı bilmiyorum. Yok yok biliyorum, onlar sadece yok etmeye ayarlı, onlara iyi gelmiyorsa demek:(
    Sinop`u çok merak ediyorum, cevizli mantıyı da çok kez duydum.
    Not: Fotoğrafların gayet güzel. Devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmadıkça, düşünceler beynimden uçan balonlar gibi hooop kaçıp gidiyor. Destek ve moral için çok teşekkürler canım 🙏😘😘

      Sil
  3. Fotoğraflarla daha da güzelleşen içeriğinizi okumak çok keyifli, yazmayı ertelemeyin derim ben de.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder