Karşınızda Motifli Çanta

      Aklı karışık bir hazirandan, motifli çantamla merhaba. Gün içerisinde dört mevsimi yaşarken güneşi gördüğüm her noktaya sessizce sızıyorum. Yaz geliyor hevesiyle başladığım motifli çantamı hazirana yetiştirdiğime seviniyordum ki bulutu ve nemi bol bir haziranın beni beklediğini bilmiyordum tabii. Okullar tatil olunca parmak arası sandalet, bandana ve beyaz tişört kombinime kavuşurum sanıyordum oysa. Ama itiraf edeyim yaz yağmuru sonrası iğde ağaçlarından yükselen kokulara topraktan çıkan buğu eşlik ediyor ya, bayılıyorum.


         Motifli çantamı yapımına nisan ayında başlamıştım, şükür hazirana yetişti. Renkleri, dokusu  bulut bulut oldu. İçine astar olarak penye yastık kılıfı kullandım. Motif örmeyi çok seviyorum. Minik bir zincirden hayallere ilmek ilmek ulaşmak çok güzel. Daha doğrusu, insanın bir hobisinin olması çok güzel. Zihni dengelemek, olumlu bir iş için çaba göstermek, el emeğinin kıymetini bilmek biz modern çağın köleleri için ne büyük bir nimet aslında.

          Tatilde çocuklarla hobi çalışmaları için çok güzel bir fırsat. Her şeyi çabuk elde edip çabuk sıkılmalarından şikayet ediyoruz ya, onlara bu konuda doğru rehberlik edemediğimizden. Kendilerini mutlu eden işlere vakit ayırmanın en önemli hayat kalkanlarından biri olduğunu gösterebiliriz.   En azından, gazete kağıdından şapka yapmayı öğretebiliriz. El emeği, göz nuru ne demekmiş küçük yaşlarda yaşayarak öğrenirlerse hayatlarında bir çok şey  olumlu  gelişecektir.

            Biraz yorucu bir iş oldu benim için. Ama tatlı bir yorgunluk derler ya, işte öyle bir şey. Özellikle çocuklarım tarafından yaptığım işin beğenilmesi , en önemlisi emeğimin takdir edilmesi beni çok ama çok mutlu etti.

          Kavuşmuşum yaza, biraz nemli de olsa. Şimdiden sonra, takarım çantamı koluma :))

Yorumlar

Yorum Gönder