Aamir Khan ve PK

         
       Aamir Khan  filmleri ile tanışınca Hint filmleri ile olan bütün ön yargılarımı kırdım diyebilirim. Aslında  Hollywood'un sıkı rakibi olan Bollywood sadece sürmeli gözleri ve renkli sarileriyle sabahtan akşama çılgınlar gibi dans eden insanları temsil etmiyor tabii ki. Özellikle PK aslında tam da ihtiyacımız olan yüzleştirmeleri yaşatıyor. Evinden barkından uzak , gariban bir uzaylının insanoğlunun açgözlüğü, hilekarlığı karşısında yaşadığı zorlu macerayı romantik komedi tarzında izlerken inanç konusu da derinden inceleniyor.




        
          Açık olarak söylemem gerekirse PK uzun yıllardır izlediğim en güzel film. Çünkü eleştirel bir yapıt. İnsanların en hassas duygusu olan dini inanç konusunda gayet cesur ve derin izler bırakan PK kesinlikle izlemenizi önereceğim bir film.  Baştan sona melankolik, dramatik, ruhumu esir alan kitaplara, filmlere hatta şarkılara asla dayanamam. Ben bu dünyanın ne kadar garabet bir yer olduğunu zaten biliyorum. Pamuk şekeri tarlasında yaşamadığımı da biliyorum. Bu yüzden izleyeceğim, okuyacağım, dinleyeceğim her şey bu deli dünya ile dalga geçen ama lafını sözünü de esirgemeyen bir iz bırakmalı. İşte PK 'yi bu yüzden çok sevdim. 



         Filmin taşıdığı derin anlamlardan sonra künyesine bir göz atalım. 3 Aptal(3 İdiots), Yerdeki Yıldızlar ( Taare Zameen Par ) filmleriyle eğitimcilerin yakından tanıdığı , aynı zamanda çok da  yakışıklı Aamir Khan başrolde oynuyor. Yönetmen Rajkumar Hirani. Khan ve Hirani daha önce 3 İdiots filminde birlikte çalışmış. Diğer filmlerini de izlemek şart oldu tabii ki. Bu arada filmin IMBD notu 8,3. Belirtmeden geçemeyeceğim.

          Aamir Khan Bolywood'un parmakla gösterilen aktörlerinden. Lagaan filmiyle Oscar adaylığı olan aktör 1965 doğumlu. Şaşırmadan edemedim tabii ki. Bu kadar Bollywood muhabbetinden sonra filmden güzel bir parça iyi gider artık.


            Umudunuz bol olsun...
            

Yorumlar

  1. Aamir Khan varsa izlenir zaten, bir tane filmi yok ki izleyip pişman olduğum.:))) Yerdeki yıldızlar en büyük favorim, disleksi bir arkadaşımla izlemiştim ayrıca anlamlı oldu bizim için.:)

    Bu filmini izlememiştim, kısa bi zamanda izlerim inşallah.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerdeki yıldızlar disleksi hakkında hazırlanmış en etkileyici ayrıca bilgilendirici bir filmdi gerçektende. Eminim bu filmi de çok seveceksin. Ben de izlemediğim diğer filmlerini izlemek istiyorum. Kendime de kızıyorum hani. İçi bomboş, ticaret kokan filmler izleyip Aamir Khan 'ı biraz geç tanıdığım için. Keyifli seyirler :))

      Sil
  2. Bayılırım Amir Khan'a ve birçok filmini de izledik eşimle.
    Bunu duymamıştım hemen ekliyorum izleneceklere.
    Ne de güzel anlatmışsınız, sevgiler.

    herhaftalik.com

    YanıtlaSil
  3. peekayı izledikten sonra mutlaka fanaa adlı filmini de izleyin derim şaşırtıcı ve etkileyici bir imaj çok etkisinde kaldım

    YanıtlaSil
  4. Peekay izleyin çok güzel ve komik peekayı izledikten sonra mutlaka fanaa adlı filmini de tavsiye ederim uzun süre etkisinden kurtulamazsınız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder