25 Mart 2013 Pazartesi

MİNİK KÖSTEBEK PASTA


   Siz öyle minik olduklarına bakmayın, lezzetleri damakları şenlendiriyor. Çocuklu hayatın öğrettiği durumlardan biri de pratik ve eğlenceli mutfak reçetelerine sahip olmaktır. Son öğrendiğim bu çılgın köstebekleri iftiharla sunarım efendim.
 Minik Köstebek Pasta İçin Malzeme Listemiz
Kek İçin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
Krema ve Süsleme  İçin
  • 1,5  Paket Krem Şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Muz - isteğe bağlı çilekli , orman meyveli de yapabilirsiniz. Damla çikolata da alternatifler arasında
  • Muz jölesi - kullanılan meyveye uygun bir meyve sosu ya da jöle kullanılabilir
      2 yumurta ve şekeri mikserde 5 dk kadar çırpın. Sütü ve sıvıyağı da ekleyip çırpın. Unu , kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Unu ekledikten sonra sakın mikserle çırpmayın. Bir çırpma teliyle yavaşça keki kıvama getirmek için karıştırın. Midi fırın tepsisinde 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin. Fırında fazla kalmamasına dikkat edin. Keki soğuduktan sonra dilediğiniz büyüklükte bir bardak yardımıyla daireler oluşturarak kesin. Aralarda artan kek parçalarını da kırıntı boyutunda ufalayın.

   Krema için krem şantiyi tarife göre hazırlayın ve katı kıvamda olmasına dikkat edin. Daire halindeki keklerin üzerine krem şantiyi sürün. 

    Hazırladığınız kırıntılarını eşit biçimde krem şantilerin üzerine paylaştırın. En üstünü de muz ya da istediğiniz herhangi bir meyveyle süsleyin. Kararmasını engellemek ve daha şık görünmesi için üzerine meyve sosu ya da muz jölesi ile süsleyin.  Sonrası mı? Ev halkının tezahüratlarına hazırlıklı olun. Afiyet olsun:)




1 yorum:

  1. Aynen..Çocuk olduğundan beri az vakit alan,lezzetli ,değişik tarifler arıyor hep gözüm..Hemen not ediyorum bu tarifi de..
    çok güzel gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil