Kentsel Dönüşümde Amaç Depreme Karşı Güvenli Yapılar Oluşturmak



Binanız artık ekonomik ömrünü doldurdu mu? Ya da deprem bölgesinde oturuyorsunuz ve binanızın depreme karşı sağlam olup olmadığından emin değilsiniz. İşte bu durumda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay ve yetki verilmiş kentsel dönüşüm firmalarından birine giderek binanız için deprem risk raporu talep edebilirsiniz. Bina sakinlerini hepsinin onayına gerek kalmadan sadece tapunuz ve nüfüs cüzdanınızın fotokopisi ile başvurmanız yeterli olmaktadır. Çıkan sonuca göre rapor Bakanlıktan onaylandıktan sonra tapıu müdürlüğüne bildilrmektedir.
Eğer binanız sağlamsa ne mutlu size. Güvenli bir şekilde oturmaya devam edebilirsiniz. Şunu bilmekte fayda var, sadece yenileme amacıyla kentsel dönüşmden yararlanamazsınız. Yani diğer bir deyişle kentsel dönüşüm sadece riskli yapıların yenilenmesi sürecini kapsamaktadır. Diğer türlü yenileme işlemini anlaşacağınız herhangi bir firma ile gerçekleştirebilirsiniz. Ancak binanız çürük ise bu durumda zaten tapu müdürlüğü tarafından binaya riskli yapı şerhi konmakta. Ve artık bu binada oturmak riskli olacağı için güçlendirmek ya da yeniden inşaa ettirmekten başka şans kalmamaktadır. Bu süreçte anlaşmalı bankaların çok uygun faizlerle verdiği kentsel dönüşüm kredisi imkanından yararlanabilirsiniz. Ya da 18 ay süreyle verilen kira yardımından. Kentsel dönüşümden yararlandığınız zaman bankadaki dosya masrafı ile noter masraflarından da muaf oluyorsunuz. O nedenle binanıza güvenmiyorsanız kendinizi ve sevdiklerinizi risk altına almamak için daha güvenli ve daha konforlu yaşam alanına sahip olmak için hemen başvurunuzu yapın.

Yorumlar

  1. Önemli bir konu canım
    bilgilendirme için teşekkürler
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım keşke hayatımızda böyle tatsız konulara yer olmasa ama ne tedbiri de elden bırakmamak gerek. Sevgilerimle Baharcım..

      Sil
  2. Bu fotoğraf Yalova'dan...maalesef o günleri yaşadık ve atlatamıyoruz bir türlü...yeni evler yeni okullar yeni yapılan her bina özenle ve ciddiyetle yapılmalı...ama sanmam..bi kolayını bulup yine süslü mezarlar yapıyorlar bizlere...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder