BUZ GÜLLERİ GİBİYİM

   Çok ama çok yoğun bir haftanın ardından cumartesiye kavuşmak ne güzel. Bu hafta tatile kısa bir ara verdik. 8. sınıf öğrencilerinin SBS sonuçlarına göre tercihlerine yardımcı olmak için diğer Rehber Öğretmen arkadaşlarımla okulun yolunu tuttuk. Gerçekten çok büyük bir titizlik isteyen bir süreçteyiz. Taban puan, tavan puan, yüzdelik dilim derken zaman nasıl geçiyor anlayamıyoruz. Bu sene liseler için tercih yapacak öğrencilerin en büyük şansızlığı da sınava 3 kere girmiş olmaları. Yani, 6 , 7 ve 8. sınıfta girdikleri sınavın ortalaması alındı puanlar belirlenirken. Ben buna resmen talihsizlik diyorum. 2011 lise taban ve tavan puanların yerleşmek için e-okul'a tıklayabilirsiniz. İşte buyurun efendim  https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08002.ASPX. Bu süreçte çocukların gözlerindeki korku ve endişe beni kahrediyor. Yıllardır tanıdığım, cıvıl cıvıl , kahkaha topu çocuklar gitmiş; yerine hüzün gözlü kocaman insanlar gelmişti. Tüm öğrencilerimize şimdiden  bol şans diliyorum. Ve anne babalar lütfen, çocuğunuzun kişiliğini aldığı puanla değerlendirmeyin. 



      Tüm bu stresli ortamın sonunda bir iç ferahlamasına hepimizin ihtiyacı var.  Pinterestte rastladığım bu kareler yazın daralan bunalan ne kadar SBS anne babası varsa onlara gelsin. Gül,  papatya, nergis, biberiye.. ; ne varsa doldurun buz kalıplarına. Bardaklar şenlensin. Tebessümünüz eksik olmasın....


Görsel Kaynak: Pinterest , http://www.unabodaoriginal.es

Yorumlar

  1. Yıllar önce bir yemek dergisinde görüştüm benzerini. İçi çiçeklerle dolu buzdan kase yapıp, meyve servisi için önermişti. Bayıldığım bir görüntü idi. Tekrar karşılaşmak hoş oldu. Hemen kekikli buz attım dolaba , donuyor:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pazardan taze reyhan aldım bugün , mis gibi buzlukta beni bekliyor:) Sevgiler..

      Sil
  2. hadi geçmiş olsun ben bu tercih döneminde yoktum.gerçkten stresli bir dönem ama atlatmışsın zümrem.ben çarşambaya tayin istedim ve başa lise yazdım.iyi mi ettim kötümü ettim bilemiyorum ilköğretimdeki o çoşkuyu özlerim gibime geliyor:)neyse güller nefis görünüyor yiyicek gibi:)))iyi fikir aslında özel zamanlarda hele

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim Çarşamba'ya tayin istemene. Oh ne güzel yakıncık oluruz. Liseyi istemekle ne iyi yapmışsın. İlköğretim çok karışık hala, biliyorsun. Kim ne olacak, belli değil. Evet , buz gülleri tam özel günlere özel;)

      Sil
  3. Benim oğlum da 8'i bitirdi. Hiç kasmadık biz. Çocukluğunu yaşasın istedim. Dersaneye de yollamadık.Normal derslerine çalıştı sadece. Kendi okulunun Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi'ni istiyordu zaten. 420-440 arasında bir puanı olduğu için %40 indirimini de aldı. Oh!sen sağ ben selamet:)) Okuldaki öğretmenlerimizi de hiç yormadık:) Üniversite hazırlıkta böyle olmaz ama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezercim, sizin adınıza çok sevindim:) Birlikte başarıyı yakalamışsınız. Bir öğretmen ve bir anne olarak çok tebrik ederim. Eminim üniversite hazırlık dönemini de en az bu kadar rahat geçirirsiniz:)

      Sil
  4. Umarım gönüllerinin istedikleri okula gider tüm öğrenciler.
    Buzlu çiçeklerde cidden güzel ve soğuk görünüyor. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder