BİR ANNENİN BAHARLA İMTİHANI

  Uzun ve zorlu bir kışın ardından bahar yüzünü göstermeye başladı. Sanki kış aylar değil, yıllar sürmüş gibi insanlar ağaçların çiçeklenmesini, gökyüzünün  tekrar maviye kavuşmasını bekledi durdu. Özlenen bahar gelmişken ona saygıda kusur etmek olmaz. Tüm evlerde tatlı bir telaş, mis gibi bir bahar temizliği kokusu yükselip duruyor. Balkondaki çiçekler tazeleniyor, hatta yenileri ekleniyor. Hafta sonlarında açık havayla daha çok temas etmenin yolları aranıyor. Hatta piknikçiler sezonu çoktan açmış durumda. Tüm bu hızlı değişime ayak uydurmak için anneler de planlama derdinde. 

  • Çocukların bahar alış verişi ilk aklıma gelenlerden. Kışa inat hızla büyüyen ayaklarına yeni rahat ayakkabılar alış veriş listesinde birinci sırada. Yeni eşofman takımları, pantolonlar, hırkalar da canlı renkleriyle minikleri olduğu kadar biz anneleri de mutlu edecek.
  • Ecza dolabını kontrol etmekte fayda var. Böcek sokmaları için jel, temizleme solüsyonu, yara bantları, gazlı bezler kontrol edilecek. Malum , baharla birlikte hoplama zıplama sezonu da açılmış durumda. Beklenmeyen kazalara karşı  tedbirli olmakta fayda var.
  • Alerji sezonu da diyebiliriz bahara. Bağışıklığı desteklemek şart oldu bu aralar. bol güneş ışını ve taze meyveler çocukların hayır diyemeyeceği önlemler arasında. Bir de evi daha sık havalandırmak gerek.
  • Bir uçurtma yapmaya ne dersiniz? Eskiden babalar zevkle yapardı uçurtmaları. Şimdilerde hazırları var. Ama maksat birlikte bir şeyleri başarmak. Ailecek bir uçurtma yapmanın tadı onu uçurmaktan çok daha eğlenceli ve zevkli olmalı.
  • Kendimize de zaman ayırmakta fayda var. Saçlara bakımla baharı karşılamak niyetindeyim. Birazcık da ışıltı güneşe iyi eşlik eder gibime geliyor. Sezonun moda rengi mint yeşili bir pantolon ve rengarenk bir bluz da benim alışveriş listemin ilk başında. E tabii koyu renk ağır çantalar gitsin yerini pastel renkli, hafif çantalar alsın.
  • Bu aralar hamur işleriyle vedalaşmanın tam zamanı. Kahvaltımda tahıllı gevrekler yerini şimdiden almış durumda.
  • Beklediğimiz bahar hepimize uğur, şans ve bereket getirsin dilerim,hepimize  mutlu günler...

Yorumlar

  1. maddeler bana uyuyor :)) yaşasın bahar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en güzel mevsim de bahar zaten, evet yaşasın bahar:)))

      Sil
  2. evet şans, mutluluk getirsinde önce gelsin artık şu bahar..

    şuan burda şakır şakır yağmur var.. Yağmuru geldi kendisi gelemedi yaaa.. :(

    Esracım faideli bilgilerin için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın bize gelecekmiş o yaramaz yağmur bulutları, neyse tatlım çabucak gidiversinler diye dua ederiz artık, paylaşımların için ben teşekkür ederim:)))

      Sil
  3. Aynen okuyunca yapmam gerekenleri hatirladim tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel telaş da bahar telaşı zaten, N.Y.' a sevgiler:)))

      Sil
  4. uzun yorucu ve soğuk geçen bir kışın ardından bahar bize ne kadar mutlu geldi...güneşi görmek bile sebepsiz gülücüklere neden oluyor...her mevsimin ayrı tadı var elbet. ama bahar bambaşka:)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gökçe , gerçekten güneş, bahar, çiçek gibisi yok. Baharın kokusu bile bambaşka:))

      Sil
  5. yeşil kırmızı mavi pantalonlar aldım bende :) eskiden ne güzel uçurtma uçururduk. ne süslerdik. şimdi uçuracak yerde yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şakacı kara bulutlar çekilirse tepemizden gardroplar çiçek açtı desene;))

      Sil
  6. bahar ne kadar harıkadır oyle..ama yagmur bulutları gelıyormus yıne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kara bulutlar kalksın aradan, vay aman vay aman :))

      Sil

Yorum Gönder